Een fris en nieuw interieur hoeft niet duur te zijn. Ook met kleine aanpassingen kun je kamers een hele andere look en feel geven. Maar hoe doe je dat snel, goedkoop en zonder al te veel moeite? In deze blog delen we 5 tips waar je vandaag nog mee aan de slag kunt. Mocht je het momenteel niet zo breed hebben, dan raden we aan om eerst cv-ketel-onderhoud te laten plegen. Een goede afstelling kan honderden euro’s per jaar besparen.

1. Ga voor wit

Zonder dat we het doorhebben vergelen muren na verloop van tijd. Dit kan komen door een tekort aan voldoende daglicht of vochtproblemen, maar ook door het bindmiddel in verf. Wat de oorzaak ook is: een verse laag witte verf geeft een kamer weer een schoon en fris uiterlijk. Geen zin om met een roller aan de slag te gaan? Ook witte accessoires als plaids, kussenslopen en lampen kunnen een groot verschil maken.

 

Wil je niet alleen de muren, maar ook de radiatoren witten? Dan is het goed om ze eerst helemaal na te lopen. Mocht je van plan zijn om ze in het geheel van de muur te halen, dan is dit wellicht ook een goed moment voor cv onderhoud en het aanbrengen van isolatiefolie.

2. Breng kleurrijke accenten aan

Bang om ergens snel op uitgekeken te raken? Je bent niet de enige. Veel mensen kiezen daarom voor een rustige basiskleur op de muren en brengen sfeer aan met leuke accessoires in felle kleuren. Hang bijvoorbeeld een kleurrijk kunstwerk op, kies voor een gedurfd vloerkleed of geef je planten nieuwe bloempotten. Ook kleinere accessoires als kandelaars, waxinelichthouders en fotolijstjes kunnen een vleugje kleur toevoegen aan een kamer.

3. Bedenk een nieuwe indeling

Je hoeft niet direct een sprintje te trekken naar de meubelboulevard als je uitgekeken raakt op je meubels. Het verschuiven van banken, stoelen en tafels kan er namelijk voor zorgen dat je compleet anders tegen een ruimte aankijkt. Houd hierbij wel rekening met de lichtinval en het looppad, anders ga je je al gauw aan de nieuwe indeling storen. Denk ook goed na over een focuspunt. Onze hersenen vinden het prettig als onze blik ergens naartoe getrokken wordt. Dit kan de televisie zijn, maar ook een fotocollage aan de muur.

4. Haal planten in huis

Weet je niet goed wat je met een bepaald hoekje moet doen? Er een plant neerzetten kan altijd. Planten geven ruimtes een levendig gevoel en zuiveren de lucht, ongeacht hun formaat. Zet bijvoorbeeld een grote palmboom neer naast de bank of plaats een paar kleine cactussen naast elkaar op een plankje. Een plant ophangen is eveneens een goed idee. Je creëert hiermee extra hoogte, waardoor een ruimte groter oogt.

5. Koop nieuwe lampen

Licht is een echte sfeermaker en kan een donkere ruimte omtoveren tot een oase van rust. Met name in de woonkamer kun je spelen met allerlei soorten licht. Breng bijvoorbeeld spotjes aan het in plafond, plaats een grote leeslamp naast de bank of plak een led-strip achter je tv-meubel. Met slimme lampen wordt het trouwens nog makkelijker om sfeer te bepalen. Met een klik op de knop pas je de kleur en intensiteit van het licht aan.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen