Muizen lijken schattige beestjes maar veroorzaken toch een hoop overlast in huis. Muizen knagen namelijk aan etensvoorraden en ze kunnen ook kabels en ander materiaal kapot bijten. Ze zijn ook nog eens niet hygiënisch om in huis te hebben. Ze kunnen namelijk een hoop ziekten overbrengen en in je huis plassen en poepen. Zorg er dus voor dat muizen zich niet kunnen nestelen in je huis en dat ze zo snel mogelijk je huis weer verlaten met een van onderstaande tips. 

Herken muizen in huis

Het kan best een opgave zijn om muizen te herkennen in huis. Muizen zijn namelijk echte nachtdieren en zullen alleen hun holletje uitkomen als het donker is. Je kan muizen herkennen aan een aantal zaken. Hoor je bijvoorbeeld ’s avonds krassende geluiden in huis of vind je vaker verpakkingen van voedsel beschadigd? Dan betekent het dat je waarschijnlijk muizen in huis hebt. Zo zijn er meer signalen die ertoe leiden dat je waarschijnlijk muizen in huis hebt zoals: muizenkeutels, knaagschade, muizennesten, buiksmeer, poot- en staartafdrukken of een sterke geur. 

Voorkom muizen in huis

Om te voorkomen dat je last krijg van muizen in huis kan je een aantal maatregelen nemen. Muizen komen voornamelijk het huis binnen door kleine spleten. Zorg er dus voor dat alle kleine speeltjes dicht gemaakt worden met bijvoorbeeld speciale weringspasta zodat muizen niet meer naar binnen kunnen. Verder komen muizen op etensresten af in huis. Zorg er dus voor dat je niet te lang etensresten op de tafel of op het aanrecht laat staan. Zorg ervoor dat al het voedsel in je huis ligt opgeborgen in afgesloten potten, dozen en glazen. 

Muizen bestrijden

Als je muizen hebt ontdekt in huis dan is het zaak om zo snel mogelijk deze te bestrijden. Als je muizen niet snel genoeg bestrijdt dan krijg je last van een plaag. Je kunt ervoor kiezen om zelf vallen te plaatsen of een bestrijdingsbedrijf het voor je te laten oplossen. Muizen kan je heel goed levend vangen. Je moet dan een val kopen die bestaat uit een metalen kooitje en hier voedsel in leggen wat de muizen lekker vinden, bijvoorbeeld pindakaas of chocolade. Als je denkt dat je een kleine muizenplaag in huis hebt dan kan je deze het beste met muizengif bestrijden. Gebruik wel alleen muizengif als een andere optie niet mogelijk is. Als je last hebt van een grote muizenplaag kan je het beste een lokale bestrijder laten komen. Lokale bestrijders zijn gecertificeerd en kunnen veilig de muizenplaag bestrijden.

Muizen in huis zijn dus niet altijd een pretje en probeer dit te voorkomen met bovenstaande tips. 

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen