Als je een kleine tuin hebt, kan het soms lastig zijn om die zo in te richten dat het er netjes en aantrekkelijk uitziet. Toch is het zeker mogelijk! Wij geven je 9 tips voor het inrichten van je kleine tuin.

Tuinmeubelen

Tuinmeubelen zijn er in allerlei soorten en maten. Het is dus belangrijk om te kiezen voor tuinmeubelen die passen bij de afmetingen van je tuin. Kies bijvoorbeeld voor een bistro tuinset van tuinmeubelshop of een compacte tuintafel met bijpassende stoelen. Ook kun je kiezen voor een bankje of een ligstoel. Op die manier kun je toch genieten van je tuin, zonder dat het teveel ruimte in beslag neemt.

Gebruik de verticale ruimte

Een andere optie is om gebruik te maken van verticale ruimte in je tuin. Zo kun je bijvoorbeeld tuinplanten ophangen of tuinplanten laten klimmen. Op die manier creëer je meer ruimte en maak je je tuin een stuk gezelliger.

Lichte kleuren

Ook kun je kiezen voor lichte kleuren in je tuin. Lichtere kleuren laten je tuin optisch groter lijken. Kies bijvoorbeeld voor lichtgroene of witte tuinmeubelen en accessoires. Zo maak je je tuin een stuk ruimtelijker.

Spiegels

Spiegels zijn een echte eyecatcher in je tuin én ze laten je tuin optisch groter lijken. Hang bijvoorbeeld een mooie spiegel aan de muur of plaats een spiegel in een hoek van je tuin. Zo maak je je tuin een stuk ruimtelijker en gezelliger.

Loungeset

Toch een loungehoek creëren in de tuin? Een loungeset kopen die niet zo groot is, is natuurlijk ook een mogelijkheid. Je hebt ze namelijk niet alleen in verschillende kleuren en materialen, maar ook in verschillende formaten. Meet goed op wat je kwijt kunt in de tuin, zodat je niet straks ineens een meubel hebt dat niet past.

Plantenbakken

Plantenbakken zijn niet alleen een echte sfeermaker in je tuin, maar je kunt er ook eens heel veel mee! Zo kun je bijvoorbeeld verschillende planten in één plantenbak plaatsen, maar je kunt er ook voor kiezen om er een bloemenborder van te maken. Zo maak je je tuin niet alleen gezelliger, maar ook een stuk kleurrijker.

Verlichting

Verlichting is niet alleen sfeervol, maar ook erg praktisch. Zo kun je bijvoorbeeld tuinverlichting plaatsen bij je tuinpad, maar ook in de border of in een boom. Op die manier kun je ook ‘s avonds nog genieten van je tuin en heb je licht wanneer je buiten wilt zitten. Overigens is het ook een stuk veiliger om rond te lopen in een tuin welke verlicht is.

Vijver

Een vijver is natuurlijk niet voor iedereen weggelegd, maar er zijn ook kleine vijvertjes te koop die je in de tuin kunt plaatsen. Een vijver is niet alleen sfeervol in je tuin, maar je kunt er ook vissen in houden. Zo maak je van je tuin een echte oase van rust.

Kleine moestuin

Als je een kleine tuin hebt, is het natuurlijk erg fijn als je toch je eigen groenten en fruit kunt kweken. Je hoeft hiervoor niet per se een groot stuk tuin af te staan, want je kunt ook kiezen voor een kleine moestuin. Zo kun je bijvoorbeeld je groenten en fruit in potten of bakken kweken. Zo heb je toch je eigen groenten en fruit, zonder dat het een groot stuk van de tuin in beslag neemt.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen