We zien ze steeds vaker in de slaapkamer: latex matrassen. Een latex matras ligt erg plezierig en heeft een uitstekend ligcomfort. Door de soepelheid van latex wordt jouw lichaam goed ondersteund. Maar hoe weet je of een latex matras wat voor jou is? Je wordt misschien afgeschrikt door de vele opties en verschillen die er zijn. Hieronder zullen we je precies uitleggen wat een latex matras is en waarom een latex matras misschien het overwegen waard is. 

Wat is een latex matras? 

Een latex matras bestaat, zoals de naam al zegt, uit latex. Latex is een soort rubber en hiermee onderscheidt het zich van andere matrassen. Latex is een natuurproduct dat groeit aan een rubberboom. Bekende producten van latex zijn bijvoorbeeld laarzen, hygiënische handschoenen en dus ook matrassen.

Voordelen van een latex matras

Een latex matras brengt verschillende voordelen met zich mee. Omdat latex een natuurproduct is, kopen veel mensen latex matrassen omdat ze een stuk minder chemisch zijn. De matrassen zijn  hierdoor beter bestand tegen schimmels of bacteriën. Daarnaast is latex een zeer soepel materiaal waardoor de matrassen erg flexibel, zacht en rekbaar zijn. Doordat de ventilatie bij latex minimaal is, worden latex matrassen als warme matrassen ervaren. Als je het snel koud hebt ’s nachts is dit type matras geschikt voor jou.

Wanneer kiezen voor een latex matras? 

Latex matrassen zijn erg hygiënische matrassen aangezien schimmels, huisstofmijt en andere bacteriën geen voedingsbodem vinden in het latex. Dit kan helpen bij mensen met allergieën voor bijvoorbeeld huisstofmijt. Dit type matras is ook uitermate geschikt voor koppels, aangezien je vrijwel geen beweging voelt wanneer jouw partner zich omdraait. Dus als je op zoek bent naar een comfortabel en soepel matras, dan is een latex matras het overwegen waard. 

Hier moet je op letten bij het kopen van een latex matras 

Een latex matras biedt erg veel comfort, maar kan minder goed vocht afvoeren. Als je veel transpireert ’s nachts, doe je er misschien goed aan om een ander matras aan te schaffen. Ook houdt latex veel warmte vast en kan in de zomer vrij warm aanvoelen. Echter, als je niet veel zweet en het niet snel warm hebt ’s nachts, zul je hier geen hinder van ondervinden. Latex matrassen zijn soepele, zachte matrassen die gegarandeerd zorgen voor een goede nachtrust. 

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen