In de winter is het fijn om met een dekentje op de bank te kruipen en naar een goede film te kijken. Hoor je dan ineens getik op het plafond, dan kun je je gelijk zorgen gaan maken. Dit kan namelijk nooit veel goeds betekenen. Vaak betekent getik op het plafond dat je lekkage hebt. Is dit daadwerkelijk het geval, dan zul je dit ook heel snel zien want lekkage zorgt voor bruine vlekken in je plafond. Zie je deze kringen al in je plafond ontstaan, dan is het belangrijk om zo snel mogelijk in actie te komen om meer schade te voorkomen. Wij laten je graag zien welke stappen je kunt zetten om lekkage te bestrijden en hoe je het in de toekomst kunt voorkomen. 

Grijp meteen in als je lekkage constateert

Lekkage kan misschien onschuldig lijken, dat is het zeker niet. Een kleine natte vlek op je plafond is namelijk het resultaat van een gat in je dak. Daardoor sijpelt water naar binnen en dat heeft waarschijnlijk al veel meer aangetast dan enkel je plafond. Merk je daarom dat je plafond nat wordt, schakel dan gelijk hulp in. Dat kun je doen door naar een site als Lekkageprobleem.nl te surfen. Op deze site kun je snel in contact komen met een specialist. Vul je locatie in en je zult zien welke experts bij jou in de regio werkzaam zijn. Je kunt vervolgens gelijk contact leggen zodat de hulp zo snel mogelijk geboden kan worden. Doorgaans geldt dat hoe sneller je je lekkage kunt verhelpen, hoe lager de kosten zullen blijven.

De schade herstellen 

Als je lekkage hebt, dan is er ergens schade aan je dak. Dat kan eenvoudige schade zijn in de vorm van een verschoven dakpan, maar het kan ook zijn dat je dakleer aan vervanging toe is. Een monteur zal daarom kijken waar de oorzaak van je lekkage zit en zal kijken hoe dit probleem vervolgens aangepakt kan worden. Altijd zal gekeken worden naar een snelle oplossing voor het probleem om eventueel later nog terug te keren voor de permanente oplossing. Het is namelijk in eerste instantie belangrijk om te zorgen dat het probleem niet groter wordt dan het reeds is. De monteur zal je graag vertellen wat jij kunt doen om de schade te beperken. 

Wat kun jij zelf doen om lekkage te voorkomen? 

Lekkage ontstaat wanneer je dak niet meer in goede staat is. Zorg er daarom voor dat je je dak tijdig onderhoudt. Kijk ook goed naar je dakgoten. Als deze namelijk vol rommel liggen, dan kan water aan de verkeerde kant van je dakgoot over de rand sijpelen en grote schade aan je woning toebrengen. Als je een expert inschakelt zal deze je graag laten zien waar de zwakke punten van jouw woning zitten.  

 

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen